Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nincs szó a sajtószabadság korlátozásáról Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 22.

Image"Nem a sajtószabadság korlátozásáról, hanem annak értelmezéséről van szó a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslatban." - jelentette ki L. Simon László, a Fidesz vezérszónoka szerdán a parlamentben. Úgy vélekedett: az elmúlt évek "korlátozott demokráciájában" szembesülhettek azzal, hogy ha nincs szabad sajtó, akkor az "alkotmányos jogainkat korlátozó, korrupciós ügyektől hemzsegő Gyurcsány-éra akár évtizedekre is meghatározhatta volna hazánk sorsának alakulását".

Tovább...
 
A 17-es Honvéd Gyalogezred hősiességére emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2010. július 21.

ImageA Magyar Királyi 17. Honvéd Gyalogezred júliusi ezrednapjára a megyeszékhelyen több mint tíz esztendeje emlékeznek meg. A dátum nem véletlen, az első világháború vérzivataros évei ekkor fejeződtek be. Az ünnepi megemlékezés a hagyományoktól eltérően nem a kőoroszlános emlékműnél kezdődött, hanem – tekintettel a rendkívüli melegre – a Helyőrségi Művelődési Központban, a 17-esek egykori laktanyaépületében.

Tovább...
 
V4-csúcs - Orbán: Közép-Európa megújult Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 21.

ImageKözép-Európa megújulását emelte ki Orbán Viktor a visegrádi országok (V4) kormányfőinek keddi budapesti csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón. A miniszterelnök közép-európai együttműködést szorgalmazott, hogy a vasfüggönyt ne váltsa fel "pénzfüggöny", ugyanakkor elmondta azt is, a magyar diplomáciától a kétoldalú konfliktusok miatt most nem várható el, hogy e kooperáció motorja legyen. - Orbán Viktor szlovák, cseh és lengyel kollégáját, Iveta Radicovát, Petr Necast és Donald Tuskot látja vendégül kedden az Országházban.

Tovább...
 
IGEN! - elindult a kampány Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 20.

Image„Érdemes itthon maradnom Fehérváron?” – teszi fel a kérdést a pályakezdő Polgár Kata azon az óriásplakáton, amely több ponton is látható Székesfehérváron. „Igen! Azon dolgozom, hogy idehaza is boldoguljanak a fiatalok.” – válaszol rá dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz polgármester-jelöltje, aki egy plakátsorozattal kezdte meg választási kampányát.

Tovább...
 
Már a diákok is felejtenek! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 20.

ImageA Diáktanító.hu felmérései szerint a szeptemberi tanév kezdés a jegyek általános gyengülését hozza magával. Ez nem valamiféle „fiatalkori szenilitásnak” tudható be, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a hosszú szünidő miatt sokat felejtenek a diákok az előző tanév(ek) anyagából, és ráadásul el is szoknak a tanulástól. Időbe telik, amíg visszazökkennek a folyamatos tanulás lendületébe.

Tovább...
 
Találkozót és kirándulást szervez a székesfehérvári Kertbarát Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 19.

ImageBuszos kirándulást szervez a székesfehérvári Kertbarát Klub a Szegedi Botanikus Kerbe, ahol „Lótusz Napokat” rendeznek augusztus 1-jén. Aki részt szeretne venni a programon, az látogasson el a Klub július 21-én tartandó gyűlésére a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házba, ahol az eseményről bővebb információkat hallhat. A találkozó 18 órakor keződik, s - többek között - szó esik a városszépítő versenyről, valamint egy vetített képes előadást is hallhatnak az érdeklődők egy csodálatos növény-különlegességről.

Tovább...
 
Tegyük emberközelibbé Székesfehérvárt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 19.

Image„Nekem Fehérvár gyerekkorom legszebb élményeit, s ma már a fiaim első lépéseit is jelenti. Egy otthont, ahová régóta tartozom, s ahová mindenhonnan hazavágyom. Biztos vagyok benne, hogy Ön is ezer szállal kötődik a mi történelmi léptékkel is jelentôs városunkhoz, amely persze messze nem tökéletes még, de mindannyiunk tenni akarásával, összefogásával és ötleteivel sokkal emberibbé lehetne tenni.” – áll dr. Cser-Palkovics András levelében, amelyet e héten minden székesfehérvári megtalál majd a postaládájában.

Tovább...
 
Emlékévvel és szoborral tisztelegnek Wekerle Sándor előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 19.

ImageWekerle Sándor halálának 90. évfordulója alkalmából Wekerle-emlékévet hirdettek 2011-re Móron. Hazánk egykori miniszterelnökének, pénzügyminiszterének tiszteletére egy emlékművet is felállítanak, s komplett ünnepségsorozatot szerveznek. A programokat a napokban alakult Wekerle Emlékbizottság fogja rendezni a móri önkormányzat támogatásával.

Tovább...
 
Fejleszteni fogják a pákozdi katonai emlékhelyet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 19.

ImageDr. Hende Csaba honvédelmi minisztert és a kíséretében érkező katonai vezetőket fogadta a pákozdi katonai emlékhelyen Takács János polgármester, L. Simon László a térség országgyűlési képviselője, a Kulturális és sajtóbizottság elnöke, valamint Görög István ezredes, az emlékhelyet működtető Kft. ügyvezetője. A miniszter látogatása során megtekintette az emlékhelyet, tájékozódott a megvalósult fejlesztésekről, Takács János és L. Simon László pedig a jövőbeli terveket ismertették a szaktárca vezetőjével.

Tovább...
 
Matolcsy: javítani kell a turizmus versenyképességét Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 19.

Image"A következő tíz évben meg kellene kétszerezni a nemzeti jövedelmen (GNI) belül a turizmus teljesítményét és részarányát, meg kellene duplázni, 700 ezerre növelni az ágazatban lévő munkahelyek számát és jelentősen kell javítani a turizmus versenyképességét." - sorolta javaslatait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a magyar turizmus jövőjéről szóló konferencián a Parlamentben. - A Turizmus és egészségipari konzultáció a magyar turizmus jövőjéről szóló konferencián a miniszter kijelentette: a turizmus mennyiségi fejlesztési kora lejárt, szerinte a minőségi fejlesztésre kell a hangsúlyt fektetni.

Tovább...
 
Orbán: új közbiztonsági stratégiára van szükség Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 19.

Image"Magyarországon új közbiztonsági stratégiára és büntetőpolitikára van szükség." - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Belügyminisztérium állománygyűlésén. Aláhúzta: a rendőrség sikeres működésének nem lesz pénzügyi akadálya. A miniszterelnök életpályamodellt ígért a rendőröknek. A kormányfő beszédében leszögezte: az új közbiztonsági stratégia miatt van szükség személycserékre. Úgy vélekedett: nem várhat jobb, eredményesebb munkát azoktól a vezetőktől, akiknek az időszakában szétestek a rendre ügyelő szervezetek; az új vezetők sikeresebb, színvonalasabb munkát tudnak majd végezni, mint elődeik.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18140 - 18150 / 20483